ГОБЛИНИ С ДРВЕТА – Дејвид Мелинг

20 јан
  • Ана Ф. 6/2

⇔   ⇔   ⇔   ⇔   ⇔

Гоблини с дрвета

Према књижевном роду, овај роман припада епици. У њему се смењују бајковити и реални догађаји и ликови. Управо тиме враћа сваког читаоца у свет бајки из детињства. Тема романа је живот гоблина на дрвету, њихов опстанак и потрага за изгубљеним младунцима.

Аутор Дејвид Мелинг желео је да упозна читаоце, нарочито децу, са чудесним и занимљивим светом који може да створи машта и који се не може срести у свакодневном животу.

Дејвид Мелинг

На сву срећу, аутор није заборавио да истакне љубав родитеља према свом потомству, што делу даје посебну драж. Кроз ову занимљиву причу поручује читаоцима да је у свету маште све могуће и да нам је тако живот богатији и лепши.

Главни ликови су Кукољина, Шупљоруки и њихови младунци. Кукољина и Шупљоруки су брижни родитељи који испољавају упорност и храброст када крену у потрагу за изгубљеним јајима. Њихови младунци су неозбиљни и, као и сва деца, жељни нових сазнања и авантура.

1

Шупљоруки

2

Кукољина

Споредни ликови су Њоња Чворић, Мадам Тресак, Кап-Кап, пољски слепи миш, шумска сова и носата свиња. Неки од ових ликова су племенити и помажу гоблинима у њиховој потрази, док други покушавају да поједу младунце.

Кукољина и Шупљоглави су гоблини који живе на дрвету. По традицији, Шупљоруки мора да носи Кукољину на леђима док се младунци не излегу из јаја. Сваки пут када се неспретни Шупљоруки подигне да нешто уради, Кукољина му спадне са леђа и падне са дрвета. Приликом једног таквог пада, Кукољина је изгубила јаја из којих тек што се нису излегли младунци. Родитељи крећу у потрагу за својим младунцима и успут наилазе на разне препреке и невоље. Ипак, уз помоћ својих суседа, они проналазе своје младунце.

Читајући ову књигу, на тренутак сам, из реалности која ме окружује, поново отпутовала у чудесни свет бајки. Прочитајте одломак, а онда и књигу 🙂

Ана Ф. 6/2

(шк. 2014/2015.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: