ЖЕЛИМ ТЕ – Федерико Моћа

15 нов

Наставак књиге „Три метра изнад неба”. Или:

Шта је после било?

?   ?   ?   ?   ?

Желим те

Након Паолове смрти ништа није било исто. Палина и Баби су престале да се друже. Степ је отишао у Њујорк на две године, а за то време Баби је нашла нову љубав и верила се.

Степ се враћа кући. Чека га све то…

Тешко је када се на дуже време напусти једна особа, а камоли све. Не зна се шта чека, ко…

Видео је своје бунтовничко друштво; непромењено. Видео је Палину са којом је наставио да се дружи. Видео је све. Све осим Баби. Чуо је неке приче о њој и схватио да је срећна. Није се вратио старом животу. Возио је мотор и даље, али не као раније. Једноставно није могао због Паола. Свом најбољем другу је свакога дана одлазио на гроб. Велика је туга кaда се изгуби најбољи друг. Заувек.

Степов нови живот је изгледао потпуно ново у поређењу са старим начином живљења. Запослио се у филмској индустрији, живео је са братом и по који пут би изашао са Палином. Степов живот је постао некако монотон. Тако је било све док у њега није ушла Ђинерва, познатија као Ђина. Упознали су се на помало чудан начин. Замислите, она је покушала да му украде гориво. Видели су се још пар пута, а затим је она дошла на аудицију у филмску кућу у којој је он радио. Прошла је аудицију својом заслугом, а Степ је платио њеном брату да не дође по њу само да би је он вратио кући. Изашли су на састанак и касније били заједно. Као и Палина и Ђинин брат.

Баби сазнаје да је Степ у граду. Позвала га је, али он гаси телефон и исте секунде одлази да се нађе са њом.

Већ претпостављате да се буде стара осећања.

Нова љубав стару брише, али срце вечно памти.

За то време, на забави филмске куће са које је Степ отишао, неколико утицајних (?) злоставља на најгори начин Ђину. Све време је звала Степа, али се он није јављао. Коначно је дошао и видео шта се десило. Заиста му је било тешко због тога. Раскинули су. После неког времена, покушали су да обнове своју везу. Заиста су се потрудили. Знали су да се вреди потрудити ако је нешто искрено и право.

Степ сазнаје да му је мајка оболела. Имала је рак. Одлази да је види. Први пут након несрећног догађаја из прошлости.

А живот наставља своју игру…

Игром случаја је пронашао Ђинин дневник. И шта је сазнао?! Сазнао је да је Ђина познавала његову мајку и њега од раније. Била је заљубљена у њега од тренутка када су се сударили на буржујској журци, оној истој на којој је упознао Баби.

Тада је схватио велику животну истину: све почиње много раније него што ми памтимо. Схватио је још нешто: све се дешава са разлогом. Иако нам се нешто чини бесмисленим у почетку, касније све коцкице дођу на место…

Драго ми је што је Степ пружио мајци другу шансу. Да је умрла, тешко да икада успео да остави иза себе грижу савести. С друге стране, мислим да је направио и једну велику грешку. Зашто је отрчао на први Бабин позив? Требало је да поступи другачије; да не оде, да буде карактер. Ипак је превише тешких речи пало између њих, а неке речи толиког трага оставе да нема поправке. На крају крајева, сада има Ђину и искрену, праву љубав. Има све оно што се испоставило да ипак није имао раније.

Занимљив је роман. Лепо је упознати овакве младе људе. Свидеће вам се.

Бојана 8/1

(шк. 2013/2014.)

П.С. Прочитајте и овај чланак. Биће то подстицај више да уживате у овим књигама 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: