КРВНА ВЕЗА – Сидни Шелдон

14 нов

Бојана 8/1
(шк. 2013/2014.)

_________________________________________________________________________________

Знам, драга наставнице, да мислите да ова књига није за наш узраст. С друге стране, знате колико волим да читам. Признајем да сам ову књигу кришом узела од тетке, али ми је привукла пажњу и пожелела сам да своје утиске поделим са онима који су слични мени 🙂

Да почнем…

Крвна веза

Одмах на почетку књиге читаоци сазнају да је реч о компанији „Рофе и синови”. Није реч о било каквој компанији, него једној од највећих и најбољих светских фармацеутских компанија. И води је један од најбогатијих људи на планети, лично Роф.

Иако компанија поносно носи име „Рофе и синови”, треба да знате да Роф није имао ниједног сина, већ само једну ћерку, Елизабет. Она је била безбрижна, попут сваке татине девојчице, мажене и пажене.

Нажалост, принуђена је да се суочи са стварношћу када јој отац гине у тајанственој несрећи. Поред лепоте, красило ју је и то што је била врло паметна и бистра девојка. Њена душа је била чиста и стално је тежила бољем, најбољем.

Поред њеног оца, велики удео у компанији имала је и комисија коју су чинила четири огранка породице: жене из династије Роф са својим мушкарцима. Све су хтеле да продају акције и да се обогате. Све осим Елизабет. Она је хтела да сачува компанију, као што је и њен отац то учинио када ју је наследио од свог оца, Елизабетиног деде.

Ова књига јесте прави пример књиге за опуштање, али се и из ње може извући поука. Наиме, научила сам да треба ценити праве ствари, а новац – новац дође и прође.

Сирота Елизабет је била у заостатку у односу на остале јер је свака жена имала мужа, сина, унука, неког ко би могао да буде утицајнији самим тим што је мушко.

Тако Елизабет одлучује да се уда за Раса, десну руку њеног оца. Све је почело као ‘политички’ брак, из чисте користи, али се временом ствари мењају. Заљубљују се једно у друго. Каква би то књига била да нема и љубави?! Елизабет је мислила да само Расу може веровати, али – живот се опет поиграва са њом.

Након што су покушали два пута да је убију, управо јој супруг постаје главни осумњичени…

Ето још једне поуке.

Роман нас учи да никоме не смемо веровати, барем не у потпуности. Све морамо да прихватамо са резервом. Јер – у животу није све црно и бело…

Ако сам досад научила нешто из ове књиге, то је свакако да је породица увек на првом месту и да не постоји ништа битније од породичног окриља. Нема новца који може да је купи и никада је не остављамо. А ако је већ изгубимо, морамо да је учинимо поносном. Своју маму, тату, брата…

И још нешто.

Вероватно је у складу са мојим годинама и природом, али сам научила, тачније, потврдила још нешто. Ако осећамо да је нешто исправно, нико не може да нас убеди у супротно. И не сме 🙂

Бојана 8/1
(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: