СКАРЛЕТ – Кети Кесиди

7 авг

Тамара Ј. 8/1

(шк. 2013/2014.)

______________________________________________________________________________________

Скарлет је мала бунтовница са златним пирсингом на језику, кечап црвеном косом, високим платформама. Опет је била избачена из школе због хаоса који је направила у школској мензи. После тога њена мајка није знала шта да ради са својом живахном ћерком па је шаље код оца у Ирску. Скарлет је због тога очајна. Мрзи оца јер је издао њу и њену мајку, оставио их и оженио се са Клер, женом са којом је сарађивао и којој је помагао у производњи сапуна. Она невољно улази у забачену кућу која ће јој бити дом и упознаје се са Холи, Клерином ћерком. Када је видела да је Клер трудна, била је потпуно сигурна да је њен отац заборавио на њу и њену мајку. Нова школа у Ирској била је подједнако грозна, као и све око ње. Наставница јој је са осмехом говорила на ирском, а она је, не размишљајући, искочила кроз прозор и побегла у непознато. Стигла је до дрвета жеља. То дрво налазило се код језера и људи би зажелели жељу и привезали на грану дрвета неки комад тканине. Скарлет седи крај језера и планира свој повратак кући, а онда се појављује дечак рашчупане косе, ватреног погледа, на коњу. Од овог дечака је Скарлет убрзано говорила, а ни сама се није сналазила у ономе што је причала. Тај дечко звао се Кијан, а његов коњ Поноћ. Био је довољно само једном да затражи од Скарлет да се врати кући да би га она послушала. После догађаја у новој школи, сви су били узнемирени, а шансе да се Скарлет пружи нова прилика за повратак у ту школу једноставно нису постојале. Скарлет је кренула са домаћим радом и истраживањем природе. У томе је препознала себе. Свакога дана ишла је до дрвета жеље и сатима седела са Кијаном. На тренутак је све изгледало савршено, али, како то обично бива, све је кратко трајало. У животу једноставно не иде све глатко.

Књига је јако занимљива и брзо се чита па бих је препоручила онима који воле у књизи више дешавања без пуно описа пејзажа или неког лика. Књига по садржини није озбиљна и зато је могу читати и мало млађа деца. Љубав покреће људе и тера их да се мењају и побољшавају у свему што раде. Ко се труди и ко жели, увек добије нову прилику у било којој ситуацији. За промене никад није касно, а то нас пре свега учи Скарлет.

Књижевни род: епика

Књижевна врста: дечји роман

Тема овог слатког романа је буран Скарлетин живот.

Идеја писца је да забави читаоце и уведе их у свет тинејџерки.

И да знате да сам вас слагала 😦

Књига је далеко од неозбиљне. Не може бити неозбиљна књига у којој се говори о тузи у срцу једног детета. Једино је неозбиљно понашање родитеља у том случају 😦

Тамара Ј. 8/1

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: