НЕ ЗАБОРАВИ МЕ – Р. Л. Стајн

7 авг
  • Тамара Ј. 8/1
  • Ђорђе 6/2

Ова књига је пут страве и ужаса, врисака, заборава, тајанствених догађаја. Овај пут је прелаз безбедног, питомог, безбрижног света. Ово је пут кроз собу кошмара…

Данијела се са родитељима и млађим братом Питером преселила у стару кућу коју су њени родитељи недавно купили. Кућа би била савршена да није тог чудног, тајанственог подрума са порушеним степеницама, вратима која се сама отварају и јецајућих гласова који из њега допиру.

Данијела је одувек желела да буде јединица. Њен млађи брат Питер био је јако вољено дете. Обожавали су га родитељи, пријатељи, сви који су га познавали. Једном приликом Данијела остаје кући сама са Питером. Из шале узима магично клатно и хипнотише га. Он заборавља ко је, где се налази, где и са ким живи. Данијела је била очајна и покушавала је да подсети брата на прошлост. Ни други људи више не познају Питера, заборављају га. Њени родитељи мисле да имају само Данијелу. Жеља јој се остварила, али Данијела није уопште срећна. Њен млађи брат само седи у соби. Нико га се не сећа, нико га не види, не чује… Јецајући гласови из подрума непрестано га дозивају к себи. Више ни Данијела није могла да га види јасно, чак га се тешко и сећа. И она је почела да га заборавља, а Питер одлази у подрум код остале заборављене деце. Родитељи заборављају Данијелу…

Шта ће бити с њом?

Где је Питер?

Како су успели сви да их забораве?

Ово су само нека од питања која је постављала Данијела себи.

Она остаје сама у кући заборава …

Р. Л. Стајн је ушао у Гинисову књигу рекорда као најтраженији писац за младе свих времена. Његове књиге продате су широм света у више од 300.000.000 примерака. Стајн нас води у најмрачније углове маште, где се, далеко од света који познајемо, крије Соба кошмара.

Ова књига отвара најпознатији тинејџерски хорор серијал. По књижевном роду припада епици, а по књижевној врсти романима за тинејџере. Стајн забавља читаоце, увлачи их у свет страха, ужаса, замршених догађаја и магичних језивих места.

Књигу препоручујем само онима који воле хорор филмове и који их се толико не плаше. На основу ове књиге снимљен је и филм „Не заборави ме”, али бих вам свакако препоручила да пре него што га погледате филм, прочитате књигу.

Тамара Ј. 8/1

(шк. 2013/2014.)

НЕ ЗАБОРАВИ МЕ – Р. Л. Стајн

Одмах треба да знате да је ова књига део серијала „Соба кошмара”. Прочитао сам многе књиге, али је ова књига, међу многим дечјим књигама, према мом мишљењу, једна од најчуднијих. Прочитате ли ову књигу, схватићете да је реч о авантури коју млада девојка Данијела доживљава у својој новој језивој кући.

3

Уживаћете у причи о брату и сестри који остају сами код куће. Њихови родитељи одлазе на пословно путовање. Некако се подразумева да ће старије дете, Данијела, чувати свог млађег брата Питера. Иако је била старија и зрелија од Питера, Данијела се тешко сналази у својој улози бебиситерке. Обратите пажњу на то; то је веома важан податак 🙂

Тек што су се доселили у своју нову кућу, а њих двоје су већ остали сами због пословних обавеза родитеља. Данијела је након неколико дана по одласку родитеља позвала своју другарицу Еди како би јој показала своју нову собу.

2

Баш тог дана је Данијела почела да примећује нешто чудно у вези са њиховим подрумом. Замислите, врата су увек била отворена, иако их је она упорно затварала. С обзиром на то да никада раније није била у том подруму, почела је да се осећа несигурно при самој помисли на то шта ли се доле налази. Права храбра девојчица није паничила размишљајући о подруму.

И тако је све изгледало нормално. Савршено нормално…

Све док Еди и Данијела нису хипнотисале Питера како би вежбале за школско такмичење талената. Е онда је све кренуло низбрдо.

И сада на сцену ступате ви 🙂

1

Некима од вас можда моја препорука звучи застрашујуће, некима незанимљиво, али ову књигу треба да прочитате. Она је, уствари, веома едукативна. Нити је застрашујућа нити незанимљива. Само тако делује 🙂

А пошто је прикладна за децу свих узраста – изволите 🙂

Ђорђе 6/2

(шк. 2014/2015.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: