КАКО ДА ПРЕЖИВИМ ПРОЛУПАЛЕ РОДИТЕЉЕ – Франсин Омен

7 авг

Здраво. Зовем се Роза и однедавно сам трула богаташица. Барем теоретски. Практично је моја мајка одлучила да сав новац уложи у луксузну вилу. А при том постоје на хиљаде кориснијих ствари! На пример, мали ружичасти хеликоптер. Њиме бих могла редовно да летим код Винсента, моје велике љубави. Колико год да је наша љубав велика, толико је велика и удаљеност између нас двоје, моја чежња за њим и страх да ће ме једног дана једноставно заборавити… Са многобројним саветима како да преживим… од Розе, стручњака за љубавне проблеме.

Како да преживим пролупале родитеље

Још једна књига о Рози. И њеним проблемима 😦

Розина мајка је после Александрове смрти одлучила да се одсели. По ко зна који пут! Нашли су мали стан у центру града и почели свој нови живот. Роза је незадовољна својим џепарцем, па се мало пожалила своме дечку на ту тему. Одлучила је да се запосли негде како би за своју рођенданску журку направила изненађење за све, па и саму себе. Не пуни се шеснаест година сваки дан 🙂

Мајка је изненада зове, са великим осмехом на лицу. И тако Роза од своје мајке сазнаје како је њен покојни очух осигурао свој живот, па Роза и њена породица добијају одређену суму новца. За њих – велику суму новца! Изненада јој стиже порука на компјутеру од дечка. Предлаже јој добра места да се запосли, али му је она, од превелике среће и чуда, само одговорила: ,,Постала сам богата!” Није била ни свесна да ће је човек којег је презирала учинити срећном. Стварно јој је жао због свих лоших мисли о њему, али ипак… Роза размишља шта ће све купити за ТУ суму новца. Машта о розе хеликоптеру, фонтани из које излази чоколада… Међутим, њена мајка уништава њене маштовите слике када јој саопштава да ће се опет одселити. Купиће СВОЈУ велику кућу поред реке и њој ближу свим дешавањима. Роза је срећна, али опет… И тужна. Сви њени снови су срушени. И када купе ту кућу… Опет ће бити као други, по њеном мишљењу, сиромашни. Са другарицама стално одлази у обилазак нове куће и почиње да машта о поновној селидби и како ће коначно имати СВОЈУ ВЕЛИКУ собу.

Роза на крају ипак одлучује да се запосли, али не зна где и како. Зато јој другарице помажу у томе. Шта мислите, где се запослила? Нигде другде него у цвећари која се налазила одмах преко пута њене нове куће. Била је и сама зачуђена како су успеле да одглуме. Па Роза ништа не зна о цвећу 🙂

Помоћ њених пријатеља и дечка јој је сада неопходна. Естер и Џонас јој пружају савете и утеху.

Први дан на послу је прошао скроз другачије од њених очекивања. Дан је био одличан! Њен газда Розети, или како га већ она зове ,,Шпагети”, испао је сасвим коректан према њој. Неколико дан након њеног првог дана на послу, Роза је схватила да је њена мама нашла новог дечка, а то значи – нови очух. И нови проблеми.

Ко би то могао да буде?

Зашто јој мама ништа не говори?

Откуд у кући одједном толико цвећа када њена мама баш и није неки љубитељ цвећа?

Да ли је могуће да је њен нови очух – њен газда?

Не, то би било сулудо!

Али ипак је истинито…

Роза сазнаје да њеном тати није добро. То јој саопштава њена маћеха. Тата јој је завршио у болници. Али зашто? Зашто она не сме да зна шта јој је са оцем?

Одлучује да побегне од куће и оде у посету своме оцу. Уплашена је јер први пут путује сама…

На путу до тате дешавају јој се незгоде.

Какве незгоде?

Шта се десило са њеним татом?

Где Роза одлази после посете?

Да ли ће се коначно видети са Нозом или ће ипак отићи да види своју полусестру и маћеху?

Шта ће се све догодити за њен рођендан?

Да ли ће га уопште и славити?

Остављам вас да сазнате 🙂

Анастасија 7/3

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: