КРАЉИЦА СНИЖЕЊА – Кети Хопкинс

11 мај

Ова књига припада серијалу

„Зодијак девојке”

Кети Хопкинс је аутор и серијала „Добри типови, лоши типови”.

Издавачка кућа: Алнари, 2010.

БИК

21. АПРИЛ – 21. МАЈ

3

Да ли си икада помислила да хороскоп може да ти помогне? Зодијак девојке имају нешто још боље – када су њихове звезде у равни, добијају савете од самих планета! Звучи страва, ха? Ипак, није све тако једноставно као што се чини – и даље је на свакој од девојака да најбоље искористи свој месец Зодијак девојке.

Тори је уметничка душа и има укуса за моду, али је без пара. Као и већина Бикова, воли оне мале ствари у животу, а тешко јој пада што потиче из сиромашне породице, тако да понекад говори мале лажи како би се уклопила са богатим пријатељима. Када Тори сазна да је Зодијак девојка, помишља да су дани ношења половне гардеробе прошлост. Међутим, њени планетарни саветници желе да је науче да је њена највећа и најважнија вредност:

САМОПОШТОВАЊЕ

2

Садржај:

1. Луде баракуде

2. Филмско вече

3. Озбури

4. Време је за забаву!

5. Стари пријатељи, нови пријатељи

6. Минијатурни људи

7. Још планета!

8. Помагајте!

9. Прављење лове

10. Надахнуће

11. Прихватање

12. Земља зове Тори

13. Потпуно сама

Епилог

УКРАТКО О ДЕЛУ:

4

Тори Тејлор је главна јунакиња ове књиге. Када у школи дође обавештење да се иде у Италију на екскурзију, Тори хвата паника. Живи са браћом Вилом и Деном, мамом и сестром Андреон. Тата их је оставио и отишао у Аустралију. Њене најбоље другарице су Меган, Хана и Џорџи. Све су богате, за разлику од Тори. Одмах су рекле да иду, али… Тори је морала да смисли разлог што не иде. Није могла да каже да нема пара, а није их имала 😦

Иначе, њихов клуб се звао „Луде баракуде”.

И тако сваки пут…

Када би је другарице позвале да иду у биоскоп, она би их лагала и рекла да не може да иде са њима јер се већ договорила да негде иде са мамом. Само је она знала да је то била лаж. Њена мајка је радила три посла, али ни то није било довољно. Ипак су били сиромашни.

Седеле су тако на клупи, када је један папирић слетео до Тори. Писало је:

Дођи у Озбури.

Мислила је да је у питању нека грешка. Бацила је папир. И тако неколико пута. Међутим, он би јој се увек враћао. Попут магије.

Након неколико дана, њена мама јој је рекла да може да иде на добротворни бал са једном другарицом. Изабрала је Џорџи. Био је то посебан бал. Присуствоваће и познати људи. Није имала шта да обуче за бал па је отишла да купи хаљину у добротворној радњи у Озбурију. Наравно, њене другарице нису знале да она тамо купује. На балу је нека Соња рекла да је то њена хаљина, што је потврдила и њена другарица Клои. Ругале су јој се и звале је Никибезимена. Било је то име за ону децу из школе која су куповала ствари по добротворним радњама. Понижена и повређена, одјурила је у тоалет и плакала, плакала. За њом је пошла и Џорџи. Рекла јој је да нема везе што је купила хаљину у добротворној радњи. Тешила ју је како је умела и знала, али је Торино срце крварило. А то је тако болело…

Када је Тори исте вечери добила Зодијак телефон, била је јако срећна. Није знала суштину тог телефона, али јој је срце играло од среће јер је телефон био – модеран.

Сутрадан су на том телефону гледале планете у људском телу…

1

Много се тога касније издешавало. Догађаји су се низали. Све један занимљивији од другог. Али било би глупо да вам нижем те догађаје. Бојим се да нећу успети, а онда ни ви нећете бити срећни. Моји утисци не могу никада бити ваши утисци.

Биће ми жао ако не будете прочитали ову дирљиву и јако поучну књигу.

Сами ћете већ открити све што вас занима:

  • И да ли је Тори рекла својим другарицама истину.
  • И да ли се финансијска ситуација у њеној кући променила.
  • И да ли је отишла у Италију.

Хиљаде ваших питања имају своје одговоре. У књизи 🙂

Милица Ристић 7/3

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: