БЕЗАЗЛЕНЕ ЛАЖИ – Кети Хопкинс

11 мај

Ристић Милица 7/3

(шк. 2013/2014.)

________________________________________________________________________________

Ова књига је још једна у низу ауторке серијала „Зодијак девојке”

Издавачка кућа: ВУЛКАН

Година издања: 2013.

Bezazlene laži

Занимљиво је оно што је писало на корицама књиге:

Кет је одувек била савршена девојка из краја.

Пажљива другарица. Пуна подршке.

Стара се о својој млађој браћи и сестри и велика је помоћ оцу откад јој је мајка умрла.

Међутим, Кет се сада суочава са неким великим дилемама.

Друштвена игра

„истина, изазов, пољубац или обећање”

ставља је у незгодан положај зато што је приморана да каже истину коју не сме да ода.

Поврх свега, не жели да повреди свог момка тако што ће му рећи истину,

иако зна да је међу њима све готово.

Да ли је исправно лагати да бисте заштитили неког или одржали мир?

Може ли истина да буде толико болна.

,,Кети Хопкинс представља дилеме своје младе хероине проницљиво и духовито, а резултат је изузетно забаван роман”.

White lies

Укратко о делу:

Главна јунакиња књиге је Кетрин Кенеди, али сви је зову Кет. Живи са браћом (десетогодишњи Лук и осмогодишњи Џо) и сестром Емом (шест година) и татом.

,,Истина, изазов, пољубац или обећање“

Од те игре је све почело. Ту игру су играли најбољи Кетини пријатељи: Мек, Бека и Сквиџ. Мек је био заљубљен у Беку, а Сквиџ и Кет су били момак и девојка. Бека је осећала нешто према Меку, али је била заљубљена у Олија Аксфорда, најбогатијег и најлепшег момка на свету. Оли се свидео и Кет. Хтела је да раскине своју везу са Сквиџом. Он је имао седамнаест година, а Бека и Кет четрнаест. Кет је одабрала изазов који је гласио да треба да прича са Олијем и помене Беку. Она је, наравно, одбила.

2

Међутим, после извесног времена је Кет одлучила да прошета кроз село Кингсенд и оде до залива у Коседу. Та два села су била тик једно поред другог. Пре него што им је мајка умрла, стално их је водила на то место. Села је на крај стене и гледала у море. Није ни приметила да јој је неко пришао. Био је то Оли Аксфорд. Причали су о свему и свачему. У једном тренутку јој је Оли рекао да ће његова сестра Лија ићи са Кет у одељење па, ако може, да јој помогне да се навикне на нову средину. Оли је имао још једну сестру. Стар је имала двадесетак година. Кет је рекла да је ту зато што јој је мајка умрла пре пет година и када је ту, осећа се као да је поново уз њу. Почела је да прича о Беки, а онда ју је Оли пољубио. Брзо је кренула назад јер је већ каснила. Својој другарици Беки је све испричала о том сусрету. Или скоро све. Погађате да јој ни реч није рекла о пољупцу. Покушала је да остави Сквиџа, али није могла. Некако јој је било жао.

Дошао је први дан школе. Кет и Бека су упознале Лију и спријатељиле су се. Отишле су код ње. Имале су осећај да се налазе у палати. Треба да знате и да се Лија звала Офелија Мунбим Аксфорд. Лија је рекла Беки, лудо заљубљеној у Олија, да он воли девојке и да им немилосрдно ломи срца.

Бека, Кет и Џејд су имале бенд. Џејд је била Мекова сестра. Живели су само са мамом јер су им се мама и тата развели, а тата је живео у Лондону.

3

Не могу вам наш све рећи јер онда нећете прочитати књигу, а и ако је прочитате, нећете је у потпуности доживети на свој начин. Могу још само да вам кажем да су Бека и Кет биле на забави Лијиног и Олијевог оца. На тој забави је Мек радио као конобар, а Сквиџ је све снимао и фотографисао. Бека је видела да су се Кет и Оли љубили на тој прослави. Били су у једној соби и случајно их је видела. Или није случајно 🙂 Наравно, наљутила се. Потом се и Оли љубио. Питате се сигурно са ким. Али нема шансе да погодите. Замислите, са Џејд. Није тешко погодити да се Кет осећала стварно ужасно. Наравно, као и Бека. Још само да вам кажем да су Сквиџ и Кет раскинули, али су остали пријатељи. Кет се помирила са Беком и сложиле су се да момци нису вредни љутње и да су пријатељи много вреднији. Момци долазе и пролазе, али пријатељи остају заувек. Такође се помирила и зближила са оцем јер јој је он признао да је стварно било тешко када је умрла Кетина мама. Кет је рекла да би много волела да се Џен усели код њих, јер је Џен долазила код њих једном месечно и стварно ју је разумела. Као да јој је мајка. Сутрадан је тата хтео да им саопшти важне вести. Прва је била да ће се оженити са Џен и да ће се уселити код њих, а друга је била да уз њихове две плате могу да се преселе и купе нову кућу.

1

Ова књига је истовремено и смешна и тужна. И смејала сам се и плакала. Неке ствари се једноставно не могу описати и препричати. Могу се само прочитати и запамтити, али не и говорити. Надам се да ћете прочитати ову књигу, јер је стварно фантастична. Све што сам вам ја написала није ни делић онога што је у књизи.

Ристић Милица 7/3

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: