СЕДМИ СИН – Орсон Скот Кард

23 апр

Ана Сп. 7/3

(шк. 2013/2014.)

____________________________________________________________________________________________________________________

Издавач: Алгоритам, 2007. године

Број страница: 235

Књигу сам читала у последњим данима 2013. године.

1

О књизи свуда на интернету можете прочитати следеће:

Служећи се традицијама и обичајима људи који су насељавали Америку, као и веровањима домородачких племена која су се ту затекла, Орсон Скот Кард створио је алтернативни запад Америке у време његовог насељавања, где народна магија заиста ради, што је дало неизбрисив печат свету Седмог сина. Управо се у том свету, где црвенокошци и даље владају дубоким шумама, родило једно веома посебно дете…

Мислим да вам последња реченица може заголицати пажњу. Стварно се родило једно посебно дете које је имало моћи које други људи нису имали. Прочитате ли књигу, упознаћете се са овим дечаком, његовим животом и утицајем који је имао на дешавања и људе око себе.

Аутор овог занимљивог романа је Орсон Скот Кард, амерички писац, који се родио 1951. године, у Ричланду, у америчкој држави Вашингтон. Није дуго живео у овом граду, већ је живео и у Калифорнији, Аризони и Јути. Дипломирао је на Универзитету у Салт Лејк Ситију. Сада живи у Северној Каролини.

Књига је, као што рекох, веома занимљива. Главни јунак је дечак Алвин. Рођен је као седми син седмог сина и због тога има изузетне моћи. Алвин није ни свестан да има свог ‘анђела чувара’, а то је девојчица која га штити од самог тренутка његовог рођења. Родио се у време селидбе на запад. Упркос одупирању невидљивих сила, овај дечак је угледао светло дана. Наравно, није био свестан невероватних моћи које има. Године пролазе, али не и Алвинова борба да преживи. Око њега већина верује у силе добра и зла које владају над свима њима. На пример, његов отац не верује у Бога, али верује да постоји дух који жели да убије Алвина. Постаје све још занимљивије кад у њихово место долази свештеник који жели да сагради цркву. Алвинон отац није присталица те идеје. Претпостављам да вас нећу изненадити кад вам кажем да је одбио да помаже у изградњи цркве. Наравно, Алвинова мајка је сушта супротност супругу. Она чак тера и све синове да помажу да се црква што пре изгради. И тада долази до ситуације када је Алвин једва избегао смрт.

И да вам не причам даље. Прочитајте књигу па ће вам све бити јасно.

Препоручујем књигу јер описује насељавање Америке, веровања и обичаје људи који су тада живели, а посебну драж овој књизи даје њихова вера у магију .

Само да знате, ова књига има и наставак 🙂

Ана Сп. 7/3

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Једно реаговање to “СЕДМИ СИН – Орсон Скот Кард”

  1. gordana rotar 7. новембра 2016. у 16:22 #

    Занима ме како се зове наставак књиге Седми син,као која издавачка кућа га је издала.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: