НЕВЕРОВАТНА КЊИГА ХИПНОТИЗМА МОЛИ МУН – Џорџија Бинг

17 апр

Татјана

(шк. 2013/2014.)

Овако изузетан роман се данас не среће тако често, али уз помоћ спремних и талентованих писаца, стање се полако поправља.

Moli Mun 1

Морам признати да никада нисам читала сличан роман. Мислим да је заиста вредан пажње и да ће свакога ко га прочита оставити без текста. Сваки део, па чак и свака реч, указују нам на једног веома талентованог и маштовитог писца. То је у овом случају, нико други до – Џорџија Бинг.

Moli Mun 2

Џорџија Бинг је одрасла у Хемпширу у великој породици. Завршила је студије драме и потом радила као глумица и дечији аниматор. Одустала је од тог посла у корист писања и материнства. Живи у Лондону, удата је и има двоје деце.

Искрено вам кажем да сам се веома зачудила када сам прочитала да је ово њен роман првенац. Роман је заиста фантастичан, оригиналан и има одличан заплет. Такође, за оне који су лењи и не желе да прочитају роман, а интересује их шта ће се све десити, треба да знају да је по овој књизи снимљен и филм. То што се књига и филм не могу упоредити…

Moli Mun 3

Мислим да знате шта сада следи. Тако је. Укратко ћу вам препричати радњу романа, наравно, остављајући вас у све већој неизвесности 🙂Moli Mun 4

Мислим да сте из самог назива романа могли да закључите да је један од главних ликова Моли Мун. Реч је о девојчици која има веома тежак и скроман живот. Одраста у сиротишту по имену Кућа Хардвик, у малом граду Брајерсвилу, у Енглеској. Једине особе које су уз њу су њен друг Роки и госпођа Тринклбери, која их је у сиротишту одгајала док су њих двоје били бебе. Управница сиротишта, Агнеса Змијанац, строга је и не воли много децу. Поред ње, о њима се брине и строга куварица Една, као и Молина учитељица, госпођа Крекетуша. Наравно, заплет не би био прави да се у сиротишту не налазе и нека заиста безобразна деца, као што су Хејзел, Роџер, Крег и други.

Када се Моли једног дана посвађала са Рокијем, отишла је у библиотеку. Тамо је угледала човека који је беснео и тражио неку књигу о хипнотизму. Међутим, он је није нашао, али ју је нешто касније нашла радознала Моли.

Moli Mun 5

Одлучила је да је узме. Помоћу ње, открила је да је надарена за хипнотизам. Хипнотисала је прво Џандрљивку, мопса госпођице Змијанац. Затим и Едну.

Међутим, једном се претварала да је болесна. Баш тада су усвојили Рокија. Није знала где је. У ствари, нико није знао где је Роки. Моли није имала избора: хипнотисала је госпођу Змијанац и Едну.

Шта је сазнала?

Свашта!

Госпођа Змијанац се облачи чудно и, веровали или не, воли децу. Една обожава Италију.

После се Моли такмичила и победила на такмичењу талената. Али… Како је то успела?

🙂 🙂 🙂

У потрази за Рокијем, пут је одводи у далеки Њујорк. Међутим, није ни слутила да је један човек прати. Био је упознат са њеном тајном и желео је да је искористи за своје зле планове. Пошто је Џандрљивка сада обожавала Моли, и она је кренула са њом у Њујорк. Моли је тамо уживала, чак је и до ,,Бродвеја“ стигла и у њему наступила. А онда се испоставља да је онај зли човек (погађате већ да је реч о оном професору који је тражио књигу о хипнотизму) ужасан лопов и хтео је да Моли за њега опљачка банку драгуља. Тако је украо Молиног мопса и рекао Моли шта да уради.

Моли је била ужасно тужна. Није знала шта да ради. Сада је имала све оне ствари које никада није имала.

Прелепу одећу.

Moli Mun 6

Moli Mun 7

Дивну храну.

Moli Mun 8

Много лепих и драгоцених ствари.

Moli Mun 9

Али…

Поред свега тога, имала је најгори осећај на свету.

Била је усамљена.

Била је сама у том великом граду.

Сада је изгубила све које је волела, као и једине особе које су њу волеле.

Moli Mun 10

А онда…

Онда ју је Роки пронашао.

Моли је сазнала да је и он хипнотизер. И он је читао ону књигу у библиотеци. Захваљујући сазнањима из ње, успевао је да се искраде кад год је то желео.

Ново је питање пред њима:

Шта сада да раде???

Како ће се Моли и Роки снаћи?

Могу ли да опљачкају банку?

Како да спасу Џандрљивку?

Шта је са осталом децом из сиротишта?

Шта је са госпођом Змијанац и Едном?

Шта се десило са дивном госпођом Тринклбери?

∴     ∴     ∴

Ако желите да сазнате шта се десило, мораћете да прочитате роман!

Да вам кажем још нешто у вези са овим романом. Ма не, ипак не. Нећу вам одати шта се десило 🙂

Поделићу са вама песму коју је госпођа Тринклбери певала Моли и Рокију када су били бебе:

Moli Mun 11

Схватате ли суштину ових речи?

Верујем да тачно знате о чему ови стихови говоре.

∴     ∴     ∴

Знате да је Моли пронашла књиго о хипнотизму. Написао ју је доктор Логан 1908. године.

Поглавља:

  • Вежбајте на себи;
  • Хипнотисање животиња;
  • Хипнотисање других особа;
  • Хипноза помоћу клатна;
  • Хипнотисање малих група људи;
  • Како хипнотисати гомилу;
  • Хипноза уз помоћ самог гласа;
  • Хипноза на даљину;
  • Задивљујући хипнотички подвизи.

Треба још да знате да су из књиге била исцепана поглавља ,,Хипноза уз помоћ самог гласа“ и ,,Хипноза на даљину“. Претпостављам да вам је јасно да су ова поглавља била код Рокија. И да знате, Моли је била много вештија у хипнотисању од Рокија, а користила је само хипнотисање уз помоћ очију. То је била њена специјалност.

Moli Mun 12

Већ сам поменула да се Моли осећала много усамљено. После се осећала као лопов, јер је све добијала само због хипнозе. С друге стране, свим срцем је желела да је људи воле иако их не хипнотише. Наравно, Моли је имала правог пријатеља који јој је помогао да преброди све проблеме!

Надам се да вам се допала моја препорука. Заиста, ако икада будете имали прилике да одете у неку већу и бољу библиотеку, потражите овај роман. Знајте да нећете зажалити! Наравно, изоставила сам много занимљивих детаља, али мислим да је то једноставно неопходно. Знам да ћете уживати.

Ако вас занима шта се десило Рокију и Моли, да ли ће Џандрљивка преживети, шта су тачно транс и хипноза, шта је осећај сједињавања и ко стоји иза свега овога што се десило Моли – ко је та особа, такође хипнотизер – сазнаћете само ако прочитате овај роман!

Moli Mun 14

Не ускраћујте себи прилику да уживате! А подсећите се и шта значи имати родитеље и добре пријатеље.

И не заборавите: цените оно што имате и помозите некоме ако можете, јер није свима лепо у животу!

Moli Mun 13

Чувајте пријатеље и не дозволите да их изгубите!

Татјана

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: