КЛУБ ДЕВЕРУША – Кети Хопкинс

21 феб

Ова књига је из серије „ЗОДИЈАК ДЕВОЈКЕ”. Уједно је и једна од најлепших књига које сам прочитала.

Ауторка, Кети Хопкинс, рођена је 1953. године у Енглеској. Одрасла је у Кенији. Почела је да се бави писањем 1987. Од 2000. године бави се књижевношћу за тинејџере. Живи у предграђу Лондона са супругом. Уживају у друштву своје три мачке. Поред овог дела, Кети Хопкинс је ауторка серијала књига „Добри типови, лоши типови”.

2 Клуб деверуша

САДРЖАЈ: 

1. Клуб деверуша

2. Сајам венчања

3. Недеља каријере

4. Изненађење!

5. Полудећу!

6. Прва ставка

7. Чичак!

8. Глупаве одлуке

9. Лудило се наставља

10. Подводна млада

11. Луда кућа

12. Сусрет са планетама

13. Глупави циљеви

14. За Сема

15. Епилог

Укратко о делу:

Клои, главна јунакиња ове књиге, са својим другарицама, Деми и Меријам, још са девет година су имале занимљиву идеју. Основале су клуб деверуша. Увек су успевале да дођу на састанак, прве суботе сваког месеца код једне од њих. Њих три су увек биле заједно јер су уједно ишле и у исто одељење. Клоина најстарија сестра Марси је раскинула са типом који јој је сломио срце Семом. Након тога је нашла новог дечка Џефа. Он је резервисао продужени викенд у Паризу. Наравно, три другарице су помислиле да је дошло време за просидбу. Клои је имала још две сестре, Џејн и Клер, али је Марси за њу била најбоља сестра на свету. Док се забављала са Семом, скроз се променила. Пре њега није имала ни један пар патика. Искључиво је одседала у луксузним хотелима са пет звездица. Међутим, са Семом је камповала под звездама, планинарила… Интересантна промена, зар не? Што се тиче хороскопа, волела је лепе ствари, била је женствена и волела је угодан живот. Типична Вага!

хороскоп

У сваком случају, вратила се у нормалу захваљујући Џефу.

Иначе, сви у Клоиној породици су штребери, укључујући и њу. Тата јој је научник, али он више није живео са њима. Живи са новом женом у Велсу 😦

Напокон, стигао је жељно очекивани позив. Марси је позвала и рекла да се верила. Клои, Деми и Меријам су до тада већ скупиле много брошура и часописа о венчањима. Брже-боље отишле су на Годишњи сајам венчања на отвореном у Озберију. Претпостављам да вам је јасно да се одржавао сваке године у време Дана заљубљених. На сајму су среле Шантел. Као и сваке године. У једном углу су виделе нова лица. Пажњу им је привукао једно од њих. Отишле су до човека који им је рекао све о њиховим хороскопима. Пред затварање сајма, бирала се Зодијак девојка месеца. Имате ли идеју која је девојка била победница? Наравно, Клои. Међутим, она није имала идеју о чему је реч. На брзину су јој објаснили и дали јој Зодијак телефон. Рекли су јој, да кад год има неки проблем, може да их позове. С овог телефона могла је да зове само њих. Ускоро се указала прилика да Клои употреби овај телефон. Наиме, тог месеца је требало да сви из разреда изаберу средњу школу коју би волели да упишу. Клои није могла да се одлучи. Проговорила је Вага из ње. Час је хтела једну, час другу школу. Велика одлука је била пред њом…

либра

Шта се даље дешавало?

Напокон је Марси дошла кући. Клои је једва чекала да види своју омиљену сестру. Међутим, са сестром је стигло и једно, не баш пријатно, изненађење. Наиме, испоставило се да се Марси верила са Семом. Клои је била је запрепашћена. С ОНИМ Семом!!! Није волела Сема. Како је и могла волети некога ко је исмејавао Клуб деверуша.

У именику Зодијак телефона било је следећих имена:

 • Неса: Венера
 • Господин О: Сунце
 • Марио: Марс
 • Херми: Меркур
 • Џо: Јупитер
 • Капетан Џон: Нептун
 • Др Хронос: Сатурн
 • Ури: Уран
 • Селена: Месец
 • Пи Џеј: Плутон

Сва ова имена била су везана за звездана венчања. Клои је одвела Марси у собу и питала је где хоће да јој буде венчање. Следило је још једно непријатно изненађење. Марси јој је рекла да  је Сем рекао… И да су одлучили… Тачније, углавном су у питању Семове идеје… Одлука: нешто мало, сасвим мало, другачије од онога што је Клои замишљала. Марси је Клои пружила списак. Клои је у први мах помислила да се Марси шали са њом. Али не! Марси је била сасвим озбиљна. Записани предлози:

 • свадба на рошулама;
 • чичак-свадба;
 • банџи џамп;
 • подводна свадба;
 • свадба у костимима гориле.

1Која је њихова коначна одлука?

Коју је средњу школу на крају Клои одабрала?

Да ли је упознала све планете?

Све одговоре можете добити само ако прочитате књигу 🙂

Верујте ми, нећете се покајати ако прочитате ову књигу. И ја сам се двоумила да ли да је прочитам или не. Признајем да ми наслов није баш привукао пажњу. Тек када сам је прочитала, схватила сам да бих се покајала да је нисам прочитала.

Препоручујем вам је и зато што може доста тога да се научи о астрологији. Верујем да многе интересује хороскоп. Посебно бих препоручила ову књигу онима које су ВАГЕ у хороскопу. На крају књиге налази се један занимљиви тест – ,,Да ли сте типична вага?”.

Милица Р. 7/3

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: