КАКО ДА ПРЕЖИВИМ БЕЗ ЉУБАВИ – Франсин Омен

20 јан

Здраво, зовем се Роза и муче ме најстрашнији љубавни јади на свету. До недавно сам веровала да имам најбољег дечка. Нажалост, најбољи дечко на свету се у стварности показао као лажов и потајно се виђа са другим девојкама. Најрадије бих одмах раскинула са Винсентом. Али, на саму ту помисао, срце ми се слама …

Опет Роза, стручњак за љубавне проблеме. Мада, њен животни пут је толико посут трњем да се од ње много тога може научити. Иако нико не би пожелео да буде у њеној кожи, корисно је знати за неке ситуације и замислити шта бисмо ми чинили да се нама дешавају неке од описаних ствари.

Да почнемо…

Како да преживим без љубави

Роза је по ко зна који пут променила место становања, али овога пута јој је било доста свега. Бринула се за свог малог брата којег је звала из милоште „Мала краба”. Била је јако срећна зато што може са неким да разговара. Наравно, он би јој на све то одговарао разним узвицима јер је ништа није разумео, али њој није било битно то што он има две године, а она шеснаест, већ то што је он био особа која је била спремна да је саслуша, а да је ни због чега не критикује и грди.

Њени најбољи пријатељи су једва чекали да је виде на летњем распусту који се ближио…

На путу од школе до куће мењала је два превозна средства: бициклу и воз, пошто није желела опет да мења школу. У возу је упознала Џеремија са којим је нашла заједничке теме и интересовања, па су тако и кренули да излазе после школе на плажу и певали су са друштвом око логорске ватре. У неким тренуцима је помишљала како би било лепо да је ту њен дечко Ноз, али откад се одселила, он се није толико интересовао за њу.

Роза је одлучила да оде у посету свом дечку у граду километрима удаљеном од места где је она живела. Када је отишла, сазнала је да је он са друштвом. Његова сестра јој је рекла да је једна другарица дошла по њега. Роза је осетила страшну љубомору и одлучила је да га сачека испред зграде… Ноз је био у чуду кад ју је видео. Роза се баш изнервирала и рекла му све што није мислила да ће му икада рећи. Чак му је рекла да је заљубљена иако није била заљубљена ни у кога осим у њега.

Свануо је нови дан. Отишла је у школу, а када су јој сузе саме потекле, све је испричала својим другарицама. Ноз се свим силама упињао да јој све објасни, али она није желела да га чује. Почела је да ради у цвећари не би ли тако дошла до џепарца. Однос са мајком јој постао опуштенији и почела је да јој прича о свим дешавањима која су јој иоле значила.

Коначно је стигао и дуго чекани летњи распуст. Естер и Џонас су дошли код ње. Изненађењима није било краја. Сазнали су да се Розина мајка забавља са газдом цвећаре у којој је радила Роза.

А догађаји су се низали један за другим.

Тако је отишла сасвим случајно на једну игранку и видела је – Ноза…

Шта се догађало даље са Розом и Нозом?

Е, то ћете морати сами да сазнате 🙂 Било би неприлично да вам откријем крај ове дивне књиге. А успут ћете читати и о бројним занимљивостима које ће сигурно оставити утисак на вас.

Анастасија Т. 7/3

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: