ПАД – Лорен Кејт

15 јан

Пад, Лорен Кејт

Већ се у првом делу упознајемо са Лусиндом Прајс, главном јунакињом ових узбудљивих књига. Познатија је као Луси. Ова седамнаестогодишња девојка стално види чудне тамне сенке које нико осим ње не може да види. И тако свих протеклих година. Њени родитељи су је водили од психијатра до психијатра. Обилазили су са њом установе за лечење менталних проблема. Лежала је у разним душевним болницама. Нажалост, Луси нису помагали посећивани лекари ни било какви лекови. Просто, нико није могао да јој помогне. Њој се све смучило. Посебно је нервирало то што је била сигурна да јој нико не верује, а болео ју је и осећај да је се сопствени родитељи стиде.

Једног дана се искрала са журке са Тревором који јој је био најбољи друг. Нико није знао да је у њега заљубљена од кад зна за себе. Били су у шуми. Дошло је до првог пољупца. Међутим, у тренутку када су се пољубили Тревор се запалио. Луси је стајала скамењена и гледала га како умире у ватри. После се није сећала ничега. Полиција јој није веровала и оптужили су је за његову смрт. Страшно!

Њени родитељи су одлучили да је најбоље да је пребаце у огледну школу за специфичну децу ,,Мач и крст“. Тамо је упознала ново друштво:  Кама, Моли, Аријану, Данијела… Сви су јој се чинили добрим и донекле нормалним, колико су то могли да буду у тој школи. Сем Данијела… Он је био хладнокрван и на дистанци од ње. Чудно је то што је Луси имала осећај да га познаје од  раније, али не из виђења, већ као да су били некада нешто више…

У међувременуЗаљубљује се и у Кама и Данијела. Забавља се и тугује, као свака друга тинејџерка. Заборавља на сенке све док једна невина душа не умре у библиотеци. Претпостављам да вам је јасно да сви мисле да је она крива. Наравно, није. Данијел је успео да је спаси.

А ко је прави кривац?!

Шта год још да напишем, биће то право препричавање. Имаћете утисак да не морате да читате књигу. И погрешићете. Узбуђење које нуди ова књига од стране до стране – не пропушта се. Сигурна сам да ћете прочитати целу књигу, само ако почнете са читањем. Ни број њених страна неће вас спречити да откривате све тајне које се крију у њој.

Можда ће вам машту додатно подстаћи податак да је Данијел пали анђео. Он је небеско биће који је уместо Бога и Сатане одабрао љубав. Понаша се као да му није стало до Луси јер није желео да препусти случају њену сигурност. Ниједне секунде није заборављао на проклетство које датира још од почетка времена…

Треба ли још нешто да вам напишем?

Мислим да је ово сасвим довољно 🙂

Уживаћете!

И питаћете се…

Бојана 8/1

(шк. 2013/2014.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: