БЕСОН Лик – Артур (4 књиге)

15 јул

3

Лик Бесон је познати француски продуцент, режисер и сценариста. Рођен је 18. марта 1959. године у Паризу, у Француској. Многи његови филмови су познати и добитник је бројних награда. Међу његовим познатијим филмовима налазе се и следећи:

Лик Бесон

Написао је и више књижевних дела, али је пажњу младих читалаца привукао својим делима о Артуру, храбром десетогодишњаку.

1. Артур и Минимоји

Артур и Минимоји

Дечак Артур је забринут јер ће држава одузети кућу његове баке. Родитељи му не могу помоћи, а не може ни дека, јер је нестао пре четири године. Јасно је да ни сам Артур не може много помоћи јер има само десет година. Тренутно му само може помоћи Алфред, његов пас. Алфред је нежан и умиљат, али не баш интелигентан. А и како му може он помоћи?! Или ће можда пронаћи у библиотеци свог деде документ који ће га одвести до Минимоја, који му једини могу помоћи.

 ◊ ◊ ◊ ◊ ◊

2. Артур и забрањени град

Артур и забрањени град

Артур, Селенија и Бетамеш су на путу кроз седам земаља. Како умеју и знају, морају пронаћи Артуровог деду Арчибалда, јер само он зна где је скривено благо које ће им помоћи да сачувају кућу. Наравно, Малтазар не преза ни од чега како би троје јунака спречио у остварењу циља. Велико је питање да ли ће Артур пронаћи деду. С друге стране, он се и заљубио. Питање је да ли ће се остварити његова љубав. А поврх свих његових мука је и очување земље Минимоја…

 ◊ ◊ ◊ ◊ ◊

3. Артур и Малтазарова освета

Артур и Малтазарова освета

Артур је био са својим оцем када је зачуо позив упомоћ. Некако успева да обавести свог деду о ономе што планира и жури да помогне Селенији. Јесте она храбра, али јој је ипак свака помоћ добродошла. И Артур има помагача. Свог верног Алфреда. Успевају да побегну од Артурових родитеља и усред ноћи морају отићи у земљу Минимоја.

 ◊ ◊ ◊ ◊ ◊

4. Артур и рат два света

Артур и рат два света

Највеће зло потиче, наравно, од Малтазара. Неуморан је у идејама како да завлада свиме што постоји. Чудовишно створење високо преко два метра неуморно осваја свет. Међутим, није рачунао на упорност и храброст дечака Артура и његових пријатеља. Али… Како победити огромно створење ако су на твојој страни сви војници високи два милиметра?!

◊ ◊ ◊ ◊ ◊

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: