КРИСТЛ, СНЕЖНА ВИЛА – Дејзи Медоуз

23 мај

Кристл

Тема овог кратког дечјег романа је борба између две девојчице и виле са Вражићем, слугом Старца Мраза. Види се да ауторка жели да забави најмлађе читаоце, али их при томе нечему и учи. Поручује својим најмлађим читаоцима да је свет много лепши ако је обогаћен маштом. Само се маштом може створити свет по жељи.  Ауторка не тврди да чуда не постоје. Напротив, чуда постоје, али само ако се у њих верује и ако постоји тачно одређени циљ, за који се бори до последњег даха.

2У овој књизи се опет дружимо са црнокосом Кирсти и плавокосом Рејчел. Обе девојчице су храбре, паметне, радознале, сналажљиве. Повезује их и велика жеља за авантурама и вера у чуда. У овој је књизи вила малена и снежна. Плавокоса је, обучена је у плаво одело са одговарајућим плавим чизмицама. Њен штапић је такође плав. Што је и логично 🙂 Од других ликова треба поменути Вражића, краљицу Титанију и Оберона, као и Кирстине родитеље и госпођу Фордам.

Кратак садржај:

3Док се враћала са пута, Кирсти Тејт је посматрала прелепо летње небо са понеким облачком. Када је стигла кући, приметила је да напољу пада снег. Нешто вам је чудно 🙂 Ненамерно је поломила једну стаклену куглу у својој соби и из ње је излетео вилински прах. Девојчица је почела да се смањује баш као онда када су Рејчел и она постале малене попут вила и одлетеле у Вилинску земљу. Вилинска прашина ју је водила до Вилинске земље где је угледала краљицу Титанију и краља Оберона, Рејчел и још пуно вила. Краљица јој је испричала да је зли Старац Мраз украо вилинска пера са чаробног петла Дудла који се претворио у обичан метални ветроказ ког је Кирстин тата хтео да стави на шупу. Заједно са Рејчел и Кристл, снежном вилом, Кирсти је пошла по перо. Госпођа Фордам је била код Тејтових док су девојчице ишле ка њеној кући у којој се крио вражић, слуга Старца Мраза. Девојчице су смислиле како да преваре Вражића и отму му перо. Узеле су татине старе папуче и од њих направиле савршен поклон за Вражића. У кутију са папучама су се сакриле Рејчел и снежна вила, а Кирсти је предала пакет. Вражић се дивио својим новим ципелама и убрзо је заспао. Две девојчице су му, док је спавао, украле перо и брзо побегле кроз прозор. Вражић се пробудио и почео да их јури. Претворио се у грудву снега. Међутим, Кристл је успела да врати лето целоме свету. Кирстин тата је наместио стари ветроказ на коме је Кристл ставила њено снежно перо. Недостају још шест пера да би се петао Дудл вратио у живот и победио злог Старца Мраза.

пахуљице

Пронађимо пера заједно! 

Снежна вила све људе мази,

али пази!

Старац Мраз је опет у пуној снази.

Превариће оне и убиће њега,

па један вражић је био у грудви снега!

Мудром га одлуком оне завеле 

девојчице малене,

на грешку га навеле!

Сада је лето у целом свету

и вражићи не смеју правити штету!

🙂 🙂 🙂

1

Допашће вам се ова књига, почев од уводног дела када се Кирсти враћа кући. Заплет почиње необичном појавом усред лета и позивом из Вилинске земље. На крају се цели свет враћа у уобичајено стање, а ви ћете се пробудити из овог чудесног света са жељом да изградите сопствени.

До сусрета са неком другом вилом,

Марта 6/1

(шк. 2012/2013.)

→   →   →

Дугина чаролија
Дугина чаролија

Кристл, снежна вила

Захваљујући Издавачкој кући „Лагуна” пронашла сам још једну књигу уз коју сам се забавила и насмејала. Имала сам среће да сам за рођендан добила свих осам дела ове занимљиве серије књига. Од свих књига, ова ми је највише заголицала машту и привукла моју пажњу. Ову књигу бих препоручила свим својим другарицама.

корица Снежне виле

Главни ликови ове књиге су Кристи Тејт и Рејчел Вокер. Упознале су се на Кишном острву и лепо се друже и забављају.  Дешавале су се неке чудне ствари са временом. Замислите, усред лета снег! Стварно чудно!

изненадни снег

Кристи и Рејчел смањује неки чудан вртлог и одводи их у Вилинску земљу.

Мајушна вила

Краљица те земље тражи њихову помоћ. Моли их да им помогну у борби против Старца Мраза.

Невоље у вилинској земљи

Он је узео пера и сад је време у људском свету узнемирено и скроз промењено. Кристи и Рејчел се труде да врате пера и помогну Вилинској земљи. Пролазе кроз једну велику авантуру, али и забаву. 

1

Да ли су успеле да поврате пера?

Шта се десило са Старцем Мразом?

Шта је било са Кристи и Рејчел?

вила 4

Наравно, и у овој књизи су незаобилазни вражићи, верне слуге Старца Мраза.

вражићи

Знам да ми верујете да је и ова књига Дејзи Медоуз занимљива и вреди је прочитати, али за сваки случај прочитајте и садржај:

Садржај Снежне виле

Остаће на вама да прочитате ову књигу. Забавићете се као што сам се и ја забавила уз њу, али и остале књиге из овог комплета.

Вила ка небу

Књига је написана на сликовит и занимљив начин. И сам изглед књиге је сликовит. Књига је тако лепо урађена и има предивну декорацију. Странице су пуне детаља који привлаче пажњу. Заљубићете се у ову књигу на први поглед, верујте ми. Ако ништа друго, схватићете значачење појма – естетика.

вила 9

Уживајте!

Анастасија 6/3

(шк. 2012/2013.)

→   →   →

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: