НАС ДВЕ! – Џеклин Вилсон

11 мај

Татјана 6/3

(шк. 2012/2013.)

_____________________________________________________________________________

Још једна књига Џеклин Вилсон у којој сам баш уживала.

Нас две!

Чисто да вас подсетим да је ауторка рођена у Самерсету. Самерсет је област на југозападу Велике Британије. Књиге је одувек волела, а када се запослила у једној издавачкој кућЏеклин Вилсони, почела је да пише. Била је две године новинар, а онда се препустила својој великој љубави: писању. Написала је доста књига за децу, као и серију криминалистичких романа и радио драма које су емитоване на Радију 4. Водила је и радионице креативног писања за децу. Као страствени читалац, Џеклин има сопствену библиотеку од преко десет хиљада књига. Тренутно живи у Сарију и има одраслу ћерку.

Руби и Гарнет су једнојајчане близнакиње и главне јунакиње ове књиге. Све увек раде заједно. Исто се облаче, седе у истој клупи… Веома су сличне па понекад ни њихов тата не може да их разликује. Иако имају 10 година, веома су одлучне у томе да цео живот проведу заједно, баш као и сад. Девојчице су, нажалост, остале без мајке. Можда је срећа што их је две па се међусобно подржавају у животу који је пред њима. Њихов тата се заљубио у Роуз. Тада се све још више закомпликовало. Ниједна мука не иде сама. Поред свих дешавања, још се и селе, а њихова бака одлази у старачки дом. Шта мислиш, да ли ће Руби и Гарнет успети да се изборе са свим овим дешавањима?

близнакиње 1

Рубина велика жеља је да постане глумица. Једног јутра искрала се заједно са Гарнет и отишле су на аудицију за филм чије су две главне јунакиње управо близнакиње. Али, постоји један проблем. Гарнет не воли да глуми и веома је стидљива. Нису прошле даље, јер се Гарнет толико уплашила да није знала шта да каже. Аудиција је за њих две била готова. А онда је Руби на телевизији видела интернат у коме ће се преко лета снимати филм. Послала је писмо директорки у нади да ће Гарнет и она бити примљене у школу. Тата је пристао да одведе близнакиње до интерната на разговор са директорком. Близнакиње су урадиле пријемни тест и Гарнет је добила стипендију. Руби је била бесна, чак је одсекла своје дуге плетенице само да не би личила на Гарнет. На крају су се помириле, али су се опет раздвојиле. Дошло је време да се мало раздвоје и постану засебне личности.
Као што сте већ схватили, главни ликови су Руби и Гарнет. Поред њих две, требало би споменути и неке друге. За Руби бих рекла да је веома активна, некако разиграна, али и изразито тврдоглава. Слабији је ђак од своје близнакиње. Међутим, самоуверенија је од ње. Жарка јој је жеља да постане глумица, али то већ знате.

близнакиње

За Гарнет се може рећи да је сушта супротност сестри. Основна разлика се крије у њеној стидљивости, што се видело још од њиховог раног детињства. Иначе, бољи је ученик од сестре и много воли да чита. Једног момента је и она схватила да мора пратити своје снове, а не да буде стално у Рубиној сенци. Њихов отац Ричард воли своју децу највише на свету, али има и своје потребе. Почиње да му се допада Роуз. Иначе, и он воли да чита. Одлучује да отвори књижару. Свим силама се труди да буде што бољи отац. Роуз прихвата близнакиње као рођену децу. Стрпљива је са њима и помаже им.
Још бих понешто рекла о близнакињама.
Научила сам да разликујем Руби и Гарнет по томе што је Руби на сликама имала чупаву косу и шири осмех, али само у почетку. После су се баш разликовале. Сећате се, Руби се ошишала. Иначе, Руби је старија. Спријатељила се са дечаком који их је задиркивао.
Ово је једна веома лепа, али и поучна књига. Топло вам је препоручујем.

Татјана 6/3

(шк. 2012/2013.)

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: