ОК ЈЕ, НОСИМ БАШ ВЕЛИКЕ ГАЋЕРОНЕ – Луиз Ренисон

18 јан

Књига је написана 2000. године, а ауторка књигу посвећује многима: „Мојој драгој породици: Мути, Фатију, Софији, Либс, Хонсу, Едуарду Делфонсу Делгарду, Џону С. Ејпију, Франчес, Вирџинији и посебно Кимбу. Хвала вам свима што ме још нисте убили. Такође посвећено мојим друговима: Солти Догу, Џулсу, Џедбоксу, Јазавцу, Елтону, Џимџемсу, Џенксу, Филу, Бобинсу, Лозеру, Буџи, драгом Џих, Мсх, Крмку, Моргану, Алену Д, Лиз Г, Тонију Г, видовитој Сју, Роџу преваранту, Барбари Д. и првој екипи из школе, Ким и Петлу са севера. Посебна захвалност теби, Јоване, папо. Где бих ја била без твог мудрог савета: „Престани да правиш толику фрку и баци се на посао, глупачо једна?!” Искрена захвалност и симпатије: Бренди, Џуд, Еми и свим сјајним људима у Пикадили Пресу. И наравно Гијону и Клер – урааа!”

Џорџија Николсон опет има хрпу проблема, чему је најбољи сведок управо њен дневник. Мучи је школа, муче је родитељи, мучи је Роби. Отац јој је у ‘Кивичастој земљи’, а и мајка би да иду тамо. Где је та земља?! Па – Нови Зеланд. Роби већ претерује тврдњом да је она премлада. И Џорџија нема други избор него да пређе у будисте. Наравно, само у глави. На сву срећу, отац долази, а не морају они богу иза трегера. Саме гаћероне из наслова нису везане за Џорџију, него за њену најбољу другарицу Џес. И она је несрећно заљубљена и то у Тома, Робијевог брата. Љубав некада чини људе глупим и смарајућим, па није чудо да Џорџију нервира и глупа и смарајућа Џес, иако јој је најбоља другарица.

Заиста духовита и шармантна књига, а све занимљивости које изазивају смех у читаоцима не могу се препричати. Књига се дефинитивно мора прочитати!

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s