УЛИЦА СТРАХА – Роберт Лоренс Стајн (3 књиге)

12 јан

Ако уживате у хорор филмовима, а притом волите и књиге, онда је Роберт Лоренс Стајн (званична страна) за вас прави писац. Својим књигама ће вас сигурно довести до тога да вас подиђу жмарци. Његов посао је, како сâм каже, да плаши децу. Својим хорор књигама задивио је децу широм света и научио их је да се ипак највише треба плашити свог ума, јер како сâм каже, најстрашније место је управо наш ум. Овај писац је ушао у Гинисову књигу као писац који је продао више од триста милиона примерака књига. Један је од најпознатијих светских писаца који углавном пише хорор приче за децу. Одмалена је волео страшне приче. Неуморно их је причао са својим братом. Још као 9-годишњак је осмислио неколико стрипова на ову тему.

Када је завршио школу, радио је као уредник у једном магазину, али је, на жалост или на срећу, остао без посла јер је опала продаја тог магазина. Тако је и почео са писањем књига за децу и већ са првом књигом постигао је велики успех. Године 1995. почео је и са писањем књига за одрасле.

Изузетно је надарен писац, али и врло дисциплинован у свом послу. Пише око две књиге месечно, а његов дневни ритам је давно устаљен. Сваког јутра почиње са писањем у девет сати тако да до ручка стиже да напише око двадесетак књига.

Роберт Лоренс Стајн

Стајн је рођен 8. октобра 1943. године у Коламбусу, у америчкој држави Охајо. Одмах после завршетка факултета, одселио се у Њујорк као би се бавио оним што највише воли – писањем. У Њујорку се оженио.  Његова жена Џејн Валдхорн Стајн, њихов син Метју и он живе и данас у Њујорку. Имају и пса Надин и никад им није тешко да се шетају са њим. Обожава да чита криминалистичке романе. Једна од омиљених телевизијских серија му је Сунђер Боб Коцкалоне.

Написао је више од сто књига које су подељене у серијале. Њих је много, али код нас нису преведене све. „Лагуна” је из Стајнових серијала објавила:

УЛИЦА СТРАХА

Поред овог серијала, познат је и по другима:

ГРОЗОМОРА

  • Добро дошли у кућу смрти
  • Проклетство мумијине гробнице
  • Уклета маска
  • Добро дошли у камп кошмара
  • Дух из суседства
  • Крв чудовишта

ГРОЗА ПРОЗА

  • Ужас у кампу
  • Ноћ у уклетој кући
  • Је л’ знаш мога друга духа?
  • Ко је пустио духа?

СОБА КОШМАРА

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: