ЦРНИ ЛЕПОТАН – Ана Сјуел

11 дец

Ива С. 6/1

(шк. 2012/2013.)

_______________________________________________________________________

Свако ко је уживао у дружењу са Белом Гривом (упркос тужном крају), биће одушевљен и овим романом. Црни Лепотан је коњ који мисли и говори.

Овај дивни роман написала је Ана Сјуел у време када је боловала. У овај роман је преточила своје дружење с коњем и сву своју љубав према коњима уопште. Нажалост, није доживела објављивање своје књиге. Данас је ово једна од најчитанијих дечјих књига на свету.

Ако желиш, можеш погледати садржај ове књиге > Literature Project – Black Beauty. Већ погађаш да је садржај књиге на енглеском језику 🙂

У овом роману је реч о прелепом коњу Црном Лепотану који је водио занимљив живот поред своје дивне маме. Трчао је и играо се на пашњаку. Окружен срећом и љубављу, израстао је у дивног коња какав се само пожелети може. почео је један занимљив живот.
Онда је стигао свет одраслих. Морао је да буде од користи својим власницима. Морао је да се одвоји од своје мајке и дане је проводио са различитим власницима. Схватио је да су мамине речи биле само речи охрабрења, а да је живот далеко суровији у време када је био у власништву лоших људи који су му немилице загорчавали живот.  На сву срећу, стекао је и добре пријатеље, па се свака мука уз њих дала лакше преживети. Упркос доживљеном пожару, паду и великој грозници, Црни Лепотан се није предавао. Остао је и даље леп, паметан и храбар коњ. Већина људи га је волела због свих врлина које су га красиле. Није дозвољавао да га обузме песимизам. Увек је веровао у боље сутра. Није чудо да му се жеља испунила. Живот је наставио уз одличног коњушара који је, пре свега, био прави власник доброг срца.

↔   ↔   ↔

Ова књига је послужила другима за даље стварање:

↔   ↔   ↔

↔   ↔   ↔

Илустрација

↔   ↔   ↔

↔   ↔   ↔

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s