УБИТАЧНИ МАТИШ – Кјартан Поскит

22 мај

Твоја наставница 🙂

__________________________________________________________________________________

Сигурно се питаш  какав је то човек који је успео да на овакав начин доживи и представи математику. Реч је о енглеском писцу чије је име Кјартан Поскит.

Рођен је 1956. године у Јорку, у Енглеској. Посебна му је страст управо математика и њена популаризација међу ђацима основних школа широм света. Радио је у ББС. Погађаш да је радио на дечјим емисијама везаним за математику.

Своју опсесију дели са читаоцима широм планете на страници свог званичног интернет сајта Кјартан Поскит. Прошеташ ли се мишем до ове стране, видећеш да је попут ове књиге: поучна и изазовна за све (не)љубитеље математике.

Поред књига, Поскит је и аутор стрипова, сценарија и песама.

Прави сладокусци и уживаоци у доброј књизи сигурно ће се питати да ли је још нешто написао. Ни мање ни више, него књигу под насловом „УРГУМ СЕКИРАШ”. Иначе је писац познат по књигама о Ургуму. Ову књигу је издала наша позната Издавачка кућа „Лагуна”.

Можда ћеш и ову књигу прочитати, па онда своје утиске поделити са нама! 

Сигурно већ погађаш да је ово Ургум.

Уживај у читању!

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Невероватно, али истинито! На страници намењеној уживању у читању књижевних дела – књига са тематиком везаном за тај чувени МАТИШ. Колико год оптерећујући били часови математике 🙂 – књига је дивна! А тек ликови у њој!

(издање ИК „Народна књига)

Судећи по наслову, сигурно очекујеш рогобатне задатке и неразумљиве теореме. Али вараш се! Њих нема. Чекају те само необични и занимљиви ликови. Пуковник Грешкић и његови војници – Вектори. Не може се без принцеза, па је дивно упознати се са принцезом Лаплас. И не мисли да су то сви јунаци :). Ако се решиш да прочиташ ову књигу, дружићеш се и са заљубљеном Гледис и матемађионичарем Тагом. И да, једни од најважнијих су и Ургум Секираш и његова три сина – Рој, Род и Рон.

Веома занимљива дружина која ће те несебично провести кроз неочекивано интересантан свет математике у коме ћеш се смејати до суза, а притом и уживати у веома, веома духовитим илустрацијама.

И једно је сигурно: после ове књиге – заволећеш математику!!!

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Ако сад већ волиш математику :) ,

погледај следећу страну:

Виртуелни математички музеј

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s